Finans

Investera i din framtid

När man känner att företaget börjar gå bra så gäller det att tänka sig för även om det kliar i fingrarna på att få börja spendera pengarna. Många gör misstaget att inte tänka framåt utan lever endast för stunden.

Oavsett om det handlar om privatekonomin eller företagets pengar så är det viktigt att skaffa sig en buffert för framtiden och inte leva dag för dag. Det måste finnas en grund att luta sig tillbaka på om något går snett eller att något går sönder och det blir produktionsstopp medan det behöver repareras. Det gäller att de beslut man fattar är genomtänkta och att man har god framförhållning.

Man vet inte vad framtiden bär i sitt sköte och man måste tänka igenom den noga, se till att pensionsspara privat även om det känns vara många år kvar till pensionen, skaffa de försäkringar du behöver både som företagsledare men även som privatperson. Olyckan kan vara framme och arbetsförmågan förändras och det gäller att ha ett gott skydd mot alla eventualiteter. Ta inte höga lån i onödan för att kunna införskaffa de saker du behöver. Fråga dig själv om det verkligen är så bråttom eller kan du spara ihop till en del av det själv. Utgifterna du drar på dig måste betalas även i framtiden.